Briam - sült görög zöldségtál

péntek

Ízletes görög zöldségtál

Hozzávalók:
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 1 nagy padlizsán - felkarikázva
  • 1 nagy hagyma - vékonyra karikázva
  • 3 gerezd fokhagyma - felszeletelve
  • 1 kg krumpli - 1 cm-es karikákra szeletelve
  • 6 közepes paradicsom - karikázva
  • 5 szelet cukkini
  • koktélparadicsom, ízlés szerint
  • 300g paradicsom püré
  • szárított oregano
  • aprított petrezselyem
Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 C-ra. Melegíts egy kis olíva olajat egy serpenyőben és dobd bele a padlizsán szeleteket. Addig sütögesd, míg arany színűek nem lesznek, ez kb.: 5-7 perc.

Majd add hozzá a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát valamint olajat, ha szükséges és süsd további 5 percig, amíg meg nem puhulnak. Ezután kapcsold le a gázt és emeld ki a padlizsán szeleteket,majd add a hagymákhoz a krumplit, paradicsomokat, cukkini szeleteket, sűrített paradicsomot valamint 2 dl vizet. Hintsd meg oregánóval, petrezselyemmel, tengeri sóval és őrölt borssal. Keverd össze a kezeddel és öntsd az egyveleget egy tepsibe. A tetejére a padlizsán szeletek kerüljenek.

Süsd az egészet az előmelegített sütőben 30 percig, majd 200C-on további 20-30 percig, amíg a teteje meg nem barnul.







Szeretettel:

Megjegyzés küldése