EDZÉSTERV KARÁCSONYIG

csütörtök


Lassan már mindenki karácsonyi lázban ég. A boltok szórják ránk akciósnál akciósabb kínálataikat, így nehéz nem észrevenni az ünnepek közeledtét. Egyre többet aggódunk a hogyan? lesz miként? lesz kérdéskörökön. 

A következő pár hetet csak ügyes logisztikával és mély lélegzetvételekkel tudjuk átvészelni, ez tény  😏

Mondjuk nekem már hetekkel ezelőtt bekúszott a bőröm alá ez a hangulat és 3. hete karácsonyi dalokat hallgatunk az autóban Áronnal. Tavaly márciusig húztuk egy CD-vel, mert akkor ezek voltak a kedvenc kis dalai 😊 Most már nagy legény és inkább csak toleranciából hallgatja Velem, amíg eljutunk az oviba 😃

Íme a 2. heti gyakorlatsor, ami segít újrahangolni a gondolataidat, hogy aztán még kreatívabb tervekkel töltsd tele és roboghass tovább a karácsony felé vezető úton! 💚

                                           Gyerünk!!!

Amire szükséged lesz:


Az edzés menete:
A múlt hetihez hasonlóan maradnak a 30 mp - es menetek. Tehát....minden lejjebb látható gyakorlatot 30 mp - ig végzel folyamatosan a saját ütemedben (persze minél gyorsabb, annál jobb).


1. Térdhúzás:  húzod a térdedet...váltva...egy J, egy B. Hátad egyenes! Erre nagyon figyelj! Ezt úgy tudod elérni, hogy feszíted a hasat!

2. Sarokemelés: szintén hintából hajlít a térd, egészen a fenekedig, tehetsz hozzá számodra                                             kényelmes karmunkát, ami segíti a gyakorlat kivitelezését. Feszít a has!

3. Döntések súlyzóval: egy fix pontot figyelsz Magad előtt a talajon. Nagyon - nagyon feszít a törzs, mert különben kibillensz oldalra. Egyik oldal (30 mp), majd csere!

4. Döntések térdelésben: döntéseket, úgy hajtod végre, mintha 2 fal közé lennél beszorítva, tehát nem dőlsz se előre, se hátra! 2 váll egymás fölött!
Csak J -30 mp -> csere!

5. Könyökhúzás: váll + csípő + térdek egy vonalban! Innen indítod a mozgást! Törzsizmokat itt is feszíted nagyon erősen, hogy ne essen be a derék.
Csaj J könyök húz - 3o mp - majd csere!

6. Emelések vállból: feszít a has és folyamatosan szorítod össze a könyököket. 
Vállmagasságból indítod!

7. Könyök + térd közelít: ellentétes térd + könyök közelít. 
egyik oldal -30 mp- majd csere!

8. Egykezes nyitás: alul lévő kezeddel alkartámasz és derékszögben nyit a felül lévő kéz. 
Mindkét oldalra -30 mp-

9. Kétkezes nyitás: Hanyattfekvés + talpak a talajon. Csípő leszorít! Talaj fölött 1 cm - ről indítod a mozdulatot. Könyök enyhén hajlítva!

10.Vízszintes emelés: Derékszögben hajlít a könyök.
Talajjal párhuzamosan mozdul a felkar.
Szorítod a könyököket!


Összesen 2-3 kör!
1 gyakorlat = 30 mp



Mozgolódós Napokat!








 http://tornanya.blogspot.hu/p/e.html

Megjegyzés küldése