Miért egyél savanyúkáposztát?
Mert:
⇸ alacsony a kalóriatartalma, segíti a súlycsökkentést
⇸ tejsavat tartalmaz, ami jót tesz a bélflórának, segíti annak helyes működését
⇸ nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert
⇸ alig tartalmaz zsírt, így kiváló fogyókúrás étel
⇸ K - vitamint tartalmaz, ami csökkenti a szívproblémák kialakulását és egészségesen, erősen tartja a csontokat
...és azt tudtad?
↠ tanulmányok kimutatták az agy és a bélműködés között kapcsolatot, ezért ha a bélflórád rendben van, akkor az agyad is kiegyensúlyozotabban működik
↴
javul a memória, csökken az idegesség és a depressziós hajlam
...még részletesebb infó erről: ITT
Mert:
⇸ alacsony a kalóriatartalma, segíti a súlycsökkentést
⇸ tejsavat tartalmaz, ami jót tesz a bélflórának, segíti annak helyes működését
⇸ nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami erősíti az immunrendszert
⇸ alig tartalmaz zsírt, így kiváló fogyókúrás étel
⇸ K - vitamint tartalmaz, ami csökkenti a szívproblémák kialakulását és egészségesen, erősen tartja a csontokat
...és azt tudtad?
↠ tanulmányok kimutatták az agy és a bélműködés között kapcsolatot, ezért ha a bélflórád rendben van, akkor az agyad is kiegyensúlyozotabban működik
↴
javul a memória, csökken az idegesség és a depressziós hajlam
...még részletesebb infó erről: ITT
Lássuk a receptet:
- 80 dkg hús - én combból készítem
- 1 kg savanyú káposzta - picon nénitől/bácsitól
- 1 nagy tejföl
- 1 levekocka
- 3 fej vöröshagyma
- kevés zsír
- só
- majoranna
- őrölt feketebors
- őrölt fűszerkömény
- kevés fokhagyma
- édes anna
- pirospaprika
- én még házilag szárított zellert tettem bele
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát lepirítom, majd ha kiüvegesedett rászórom a fűszereket - kivéve a piros paprikát, mert az a végén megy bele- teszek hozzá sűrített paradicsomot, édes annát és az egészet felöntöm vízzel és alacsony hőfokon rotyogni hagyom.
Kockákra vágom a húst és beleteszem a fazékban rotyogó egyvelegbe. Addig hagyom így amíg a húskockák kifehérednek. Kb. 20 perc lassú tűzön.
Felöntöm a rotyogó kifehéredett húst vízzel, úgy hogy bőven ellepje. Amikor felmelegedett vagy forr a víz, beleteszem az összevágott savanyúkáposztát. Főzöm tovább az egyveleget a káposzta megpuhulásáig, majd a főzés befejezte előtt a nagy doboz tejföl 3/4-ét beleteszem a bugyogó káposztába.
Kész is!
További fitt receptekért kutakodj a blogomon!
Mozgolódós Napokat!
Megjegyzés küldése